We all started somewhere! Share your experience on the Get Advice: Let's Get Started Sweepstakes thread and be entered to win a $100 credit on your Constant Contact account.

Fail to display Chinese character in subject line

SOLVED
Go to solution
JosephC3180
Participant

Fail to display Chinese character in subject line

We created a eDM with Traditional Chinese subject and was displayed as unrecognizable characters. This is usually the case when UTF8, ANSI, unicode decoding standard is missing somewhere. How can we solve this issue?

1 ACCEPTED SOLUTION
Gwendolyn_B
Employee

Hi @JosephC3180,

 

Thanks for reaching out to the Community with your question! When you say it did not display the correct UTF-8 characters, was this in a test email that you sent? If so, what email client were you using? Also, if it was a test email that was sent, it will not work to display those characters. In a live send, those characters will show up as intended. So, to test your subject line, just schedule and send a copy of that email to a test list/your own email, and it should appear correctly then! If you are still having issues getting those characters to display properly, let us know and we can troubleshoot further. Thanks again for reaching out to the Community! Hopefully that helps!

 

Gwendolyn B
Customer Engagement Specialist
If you find my post helpful, and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

Increase your profitability by integrating your email marketing and social media. Download this guide and learn how you can achieve great results with email marketing and social media combined!

View solution in original post

3 REPLIES 3
Gwendolyn_B
Employee

Hi @JosephC3180,

 

Thanks for reaching out to the Community with your question! When you say it did not display the correct UTF-8 characters, was this in a test email that you sent? If so, what email client were you using? Also, if it was a test email that was sent, it will not work to display those characters. In a live send, those characters will show up as intended. So, to test your subject line, just schedule and send a copy of that email to a test list/your own email, and it should appear correctly then! If you are still having issues getting those characters to display properly, let us know and we can troubleshoot further. Thanks again for reaching out to the Community! Hopefully that helps!

 

Gwendolyn B
Customer Engagement Specialist
If you find my post helpful, and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

Increase your profitability by integrating your email marketing and social media. Download this guide and learn how you can achieve great results with email marketing and social media combined!

View solution in original post

They display correctly in actual email sent! Thanks.

Hello @JosephC3180,

 

I'm glad to hear they work! Let us know if we can assist you with anything else!


Nick S.
Social Media & Content Manager

You're not alone on your email marketing journey. Connect with a Marketing Advisor to see how they can help you develop the right strategy for your business and get the most out of your Constant Contact experience.