We all started somewhere! Share your experience on the Get Advice: Let's Get Started Sweepstakes thread and be entered to win a $100 credit on your Constant Contact account.

Images VERY slow to load in recieved email

Scient-LA1
Participant

Images VERY slow to load in recieved email

I send and resend emails for a client and over the past few months, when I receive my copy, there are NO images showing. Then after a minute or two the blue-box-questionmark shows up and stays up... well I haven't got time to wait to see if it ever does.

These are images I have used before with no issues. They are small and optimized jpgs.

Any ideas of what is happening or how to solve?

 

Viewing in Apple Mail which is functioning just fine on all other emails that come in.

1 REPLY 1
Adelina_R
Employee

Hello @Scient-LA1 ! 

 

We do apologize that you are running into this issue. There are issues from time to time when sending emails to Mac Mail/Apple Mail. If the images are not showing or loading we have found that this workaround usually works for these types of issues 

For each image that is not showing:

  • Click to open the image as if you were going to change it
  • Right click on the image (ctrl+click)
  • Copy image location
  • Go to the Image URL tab
  • Paste the URL
  • Remove the "s" from the https, leaving the image as http
  • Preview the image and insert it.
  • Repeat for all images
  • Send a test to ensure this works 

    We can also try Safelisting Constant Contact as well .

Adelina R
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

You're not alone on your email marketing journey. Connect with a Marketing Advisor to see how they can help you develop the right strategy for your business and get the most out of your Constant Contact experience.