Replacing/placing photos

TomJ5
Participant

Recently when creating emails, the button to replace or place a photo is non-responsive after an initial photo is placed.  For example, I copied a previous email to use template to create a new email.  The original email contained two photos.  I clicked the "replace photo" button and was able to easily replace the first photo.  When I clicked the "replace photo" button for the second photo, nothing happened.  Once I logged out and logged back in, I was able to replace the photo with no difficulty.  This has happened to me numerous times over the past couple of weeks.  Any suggestions?

2 REPLIES 2
Amanda_G
Employee

Hi @TomJ5 , 

 

I do apologize that you are running into that! It does appear that this is a defect that our engineering team is aware of, and working to fix. I have tracked it on your account, and they will be back in touch with any updates or fixes we have on it. For now, here are some workarounds that they have been recommending: 

 

  • Add an image to the email by dragging from the images tab. Click on it and often the replace functionality will work again.
  • Exit out of the editor and re-enter the editor. This allows the window to appear when trying to replace images.
  • If that does not work, try deleting all of the impacted image blocks and replacing them with new ones.
  • This may be caused by Malwarebytes. Try disabling it and see if that helps.

 

This does appear to be happening mainly when people use Google Chrome or Mozilla Firefox, so if you do have another browser you are able to use in the meantime, such as Safari or Microsoft Edge, that might help as well. 


Amanda G.
Community & Social Care
Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

You're not alone on your email marketing journey. Connect with a Marketing Advisor to see how they can help you develop the right strategy for your business and get the most out of your Constant Contact experience.
kweeksTAM
Regular Participant

Just to confirm - we, too, are having this issue.  I often use last week's newsletter as a starting point for this week's - so I just replace text/images with new content.  You can replace an image 1 or 2 times - then pressing replace no longer works.  Saving the doc does not restore functionality.  I've found closing the current campaign, then going back in again refreshes the replace ability - but it's a little bit of a pain.  Thanks.

  • Support Tips

    Reporting Metrics

    "Authenticating your emails is the best way to ensure your emails achieve maximum deliverability. If you have your own domain, setting up self-authentication is especially important! " - Will

    See Article
    Avatar
  • Support Tips

    Call-To-Action Links

    "Target your most engaged contacts by creating a segment. Create a special offer or show your appreciation!" - Caitlin

    See Article
    Avatar
  • Support Tips

    Read Before You Send a Test Email

    "Did you know? You can send unlimited test emails to your verified email address, but only 50 in a 24-hour period to non-verified email addresses." - Nick

    See Article
    Avatar