What is wrong with Constant Contact lately? SLOW

BarbaraJ34
Occasional Participant

What is wrong with Constant Contact lately? SLOW

Is there something going on with your site?  It's gotten SO slow. I have been using Constant Contact for years and this problem started occurring within the last 4 months. It times out and is very very slow. I have had to start over so many times...it won't "save" and I get a "connectivity error" and then have to start all over again IF I can get the site to move. I sign out and sign back in and keep on trying.  It's getting very frustrating.  Is there something new going on with the site that we should know of?  Is there a staff shortage?  And yes...I have tried 3 different browsers with the same results.  Nothing helps.  I even try creating my newsletter in the wee hours of the morning thinking there might be a traffic problem. I've tried it on an older computer and my brand new fast computer.  Still the same slow and error filled results.  Any answers to this?  I pay a lot to have this service and it feels like it's failing. Anyone else having this problem?   Thank you.

7 REPLIES 7
Zoe_H
Employee

Hello @BarbaraJ34,

 

Thank you for reaching out to the Community! I do apologize that you are having connection errors. Have you tried to contact your internet service provider to see if they are having any issues at the moment? Also, are you currently on a home or work network? 


Zoe H.
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

You're not alone on your email marketing journey. Connect with a Marketing Advisor to see how they can help you develop the right strategy for your business and get the most out of your Constant Contact experience.
BarbaraJ34
Occasional Participant

I have tried 3 isp's with the same results. I am using a home computer.  I have been with you for years and have never seen anything like this before.  Is there something going on with the site that we need to know about?

Hello @BarbaraJ34 ,

 

We still haven't seen any interruption in our servers, based on our analytics. Would you be able to provide the name of your ISP and a screenshot of your speed test from fast.com, including the More Info section?


William D
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

Anyone can be a marketer! Visit our Blog & Resources page to brush up on the latest tips and tricks.
CharityP
Occasional Participant

I am having the same problem. It is like dial up speed. I am trying to do an email with a lot of different elements for work. Small pictures but a lot of small text. It's going much slower than before. I haven't sent an email in a few months but this is unbearable. No other site I am on is slow like this. Is there anything I can do?

Hello @CharityP ,

 

Have you had a chance to do any connectivity troubleshooting? Here are the basic steps you can perform / respond to, to make sure they're not the causes of site slowness on your end. 

  • Does clearing your cache (not the saved passwords, just the cached images and files) alleviate the issue?
  • What browser are you using? Does using a different browser, or using Private/Incognito browsing mitigate the issue?
  • Are there any updates pending for your browser? If so, does updating it let you through?
  • Are there any browser plugins or addons you can disable? Does doing so resolve the issue?
  • Are you using a wireless, wired, or mobile network? If possible, does changing networks or resetting your router let you through?
  • Are you using any security / firewall applications (e.g. Norton, McAfee, AVG, etc.)? Does disabling them for our website, let you through?

If none of these resolve your connectivity issues with our site, then we can perform more advanced troubleshooting. But we'll want to eliminate the above as potential issues first.


William D
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

Anyone can be a marketer! Visit our Blog & Resources page to brush up on the latest tips and tricks.
AshleighR2
Participant

I have been having the same problems since about January (pre-COVID). I also have some major problems with formatting. Once I bold anything, I cannot get anything subsequent to un-bold. This has been an ongoing problem for probably 2 or more years.  There are some other bugs, but the speed issues and the fact that my campaigns don't launch as scheduled or I have to keep trying to "continue" have been major issues for me. Several campaigns haven't sent because of these issues. 

Hello @AshleighR2 ,

 

It sounds like your issues have more to do with the defunct, outdated legacy editor as noted in this thread


William D
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

Anyone can be a marketer! Visit our Blog & Resources page to brush up on the latest tips and tricks.