New editor: constant malfunction trying to Insert photos

0 Votes

So far I despise the new editor.

 

I just cannot get the photo inserter to function repeatedly. I can insert one photo, but if I go to another block to insert one, it just flashes and blanks. No menu pops up. I have to quit the email I'm working on and reopen it--and I have to do that EVERY TIME I WANT TO PUT IN A PHOTO. Every single one. I don't like not being able to see what pixel height and width the photos are anymore either. That was handy when I needed them to all be the same size, and in particular that's necessary for me because we sell advertising at a specific size, and they cannot be in differing sizes or I would have irate advertisers. It's difficult to eyeball that when they're in separate columns, it's difficult to size correctly in the left column since it won't stay locked in width, and it's difficult to ensure that the ad graphic is placed at 100% so the resolution is not affected.

 

There also seems to be some problem with uploading new art. It will not show in the library, so I upload again. When I finally give up, and once again have to quit the email and open it back up, multiples of the file finally appear in the library so I have to delete some. That is 75% of the time. Uploading art does function properly part of the time.

 

I also don't like not being able to control some of the HTML anymore, I don't like not being able to reduce some of the acres of spacing between elements, I don't like that when you set up three columns the left one requires more adjustment because it doesn't restrict the scale of the width I set for the column. I don't like element boxes not being independent of each other (rather than all filing into becoming part of one master column element). I really don't like that you can't copy element boxes or text styles and have to reformat everything every time.

 

All of these things drastically add to the time it takes me to build my organization's weekly newsletter, and time is already at a premium for me. I can grudgingly put up with the other items if the photo menu/library would function properly and consistently. I have tried to correct all of these issues by changing browsers, turning off extensions, using Incognito windows...none of it works.

1 Comment
Moderator
Status changed to: Open Questions

Hi @KrissyL2 thank you for sharing this feedback with us!  What are the browsers you've tried in and the extensions you have running on them? The good news is accessing your images' pixel sizes and controlling line spacing in an email are both requests we are currently tracking feedback on. However on the other hand, with your element boxes, are you looking to copy these boxes within the same email or from one campaign to another?

What happens with product feedback?

Find out about the life-cycle of a product idea when it is posted on our Feedback board.

Read More