cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Constant Contact wants to help you succeed! We’re celebrating our professional service programs on the Constant Contact Community this month and you have a chance to try one of the services for free! Learn more.

Images display in some instances but not others

SOLVED
Highlighted
Member

Images display in some instances but not others

We've created a custom coded emailer that displays the images no problem until we bring the code into CC. The attached screenshots show when the images work and when they don't - 1. No images display within 'Preview' when building the campaign in CC even though all the image URLs work fine on their own, 2. Test email to a Macmail displays all but one of the photos (others on Outlook have experienced all or none of the images displaying), and 3. All images seem fine once clicking the CC link in the email 'Having trouble...' and viewing in a browser. Thoughts? Help?Screen Shot 2019-07-25 at 3.30.58 PM.pngCC Preview screen - no imagesScreen Shot 2019-07-25 at 3.30.21 PM.pngTest email - third image doesn't displayScreen Shot 2019-07-25 at 3.30.34 PM.pngClicking through from email to browser shows all images

2 REPLIES 2
CTCT Employee

Re: Images display in some instances but not others

Hello @GedeS97,

 

I can absolutely understand why you'd want some more consistency in your images displaying.  Custom Coded emails can add some complexity to the issue, but there may be a solution simpler than combing through html.  When you're using an image inside a custom code email, you're always using an Image-URL.  If your URLs are from different websites, it's quite possible that various security programs are blocking some, but not others, or for some reason the links are only readable in some systems.

 

One of the issues I've seen cause this, is if your link is inserted as http, instead of https.  Some systems will automatically add the 's' into the link, while others will not.  That could definitely explain why you see the images when you go to them directly, but not when viewing the preview, or in certain email clients.


Aaron_H
Community & Social Media Support

Did I answer your question? If so, please mark my post as an "Accepted Solution" by clicking the Accept as Solution button in the bottom right hand corner of this post.

You're not alone on your email marketing journey. Connect with a Marketing Advisor to see how they can help you develop the right strategy for your business and get the most out of your Constant Contact experience.
Member

Re: Images display in some instances but not others

Haven't had a chance to test it completely, but it seems your https suggestion works! Thanks so much.