Lag when typing in campaigns

i can type entire sentences before the new editor catches up and actually displays the sentence.  the delay is ridiculous.  this was never a problem in the old editor.  PLEASE FIX THE BUGS IN THE NEW EDITOR OR GIVE US BACK THE OLD EDITOR.

 

these bugs are killing our productivity and frustrating our employees.  PLEASE ADDRESS THEM.

6 Comments
Kyle_R
Administrator
Status changed to: Gathering Information

Hi @MonteH31 ,

 

Thanks for reporting the issue. We do have a recent small number of reports of slowness in typing we're looking into. So far it's been suspected that it has to do with a large amount of content in emails, however, when I looked at your emails they didn't seem all that long. (I only previewed the sent emails, we didn't go into any drafts or make any edits in your emails.) Since these are relatively recent and not consistently reproducible on our end, our technical teams did have some information they were hoping to gather in order to get to the bottom of this.

 

When you experience a lag in typing, would you say it happens in every campaign that you edit or have you noticed it only certain campaigns or at inconsistent times? Is it safe to assume you're normally copying a previous campaign and making your updates to it when you noticed the delay in typing? Just curious if brand new campaigns behave different than copied campaigns. 

 

Any additional information you have will help us keep track of when the issue occurs and allow up to narrow down the cause. If it's easier for responses, feel free to email us at communitysupport@constantcontact.com with any more info. Sorry for the recent issues you've been running into, I want to make sure they get addressed.

MonteH31
Member

Every campaign, but always copied.  I never create campaigns from scratch anymore.

MonteH31
Member

Also, only in the new editor.  Never had this issue on the old editor.  (Other issues yes, but not this one.)

Kyle_R
Administrator

Appreciate the info. We'll make sure that's noted.

RoyceM20
Participant

Has this been addressed?!!??? For us it's every email (not large, always copied). It's insane and kills productivity. I just typed two sentences "blind" .... counted to TWENTY before the content appeared and then had to go back and correct because I couldn't see as I typed. Everything is very very slow. But this typing lag is insane. New editor only.

Frankie_P
Moderator

Hi @RoyceM20

 

We apologize because this is not something all users are experiencing it does have to get tracked and troubleshooted on a case by case basis. This can however sometimes cause us to not have a time estimate of when updates will be made. In fact if you are still having this experience we ask that you please send us the information requested previously in this thread to social_support(at)constantcontact(dot)com so we can appropriately track this information in your account. In the meantime if we hear anything in the future regarding this defect, we will update the thread. 

Updates
Introducing our new Feedback area

Our Feedback board is changing! From updated statuses to clearer processes, we're working to improve the conversation between you and our Product teams

Visit the Blog
Announcements
What's New?

See the latest Constant Contact product release notes and updates.

Learn More