Tutorial: Insert a Video into Your Email

SOLVED
Go to solution
Celebrating-Grace
Rookie
0 Votes

Having trouble with thumbnails showing correctly from Vimeo. I get a multi-colored, striped thumbnail instead of the thumbnail of the video.  Anyone else having that problem?

1 ACCEPTED SOLUTION
William_A
Administrator
0 Votes

Hello @Celebrating-Grace ,

 

We've seen this issue occur sporadically with different Vimeo videos, when trying to get their thumbnail info from Vimeo's API. For the sake of troubleshooting, please try some of the following troubleshooting steps:

  • Simply delete the video block, and then add it back in with the same url to see if that resolves the issue.
  • Copy the video's link from the Share option by clicking the paper plane icon. Then insert the newly copied share link into your video block. Some users have had success copying the URL in the Embed Code section of the share popup, rather than the direct video share URL.
  • Get a screencap of the video frame you want, and insert it as an image in your email. Then make it a clickable image to the video.
  • Try removing the "s" from "https" to see if that's able to force the correct thumbnail through.
  • Try setting the specific video thumbnail on the Vimeo side.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
William A
Community & Social Media Support

View solution in original post

Top Answer
William_A
Administrator

Hello @Celebrating-Grace ,

 

We've seen this issue occur sporadically with different Vimeo videos, when trying to get their thumbnail info from Vimeo's API. For the sake of troubleshooting, please try some of the following troubleshooting steps:

  • Simply delete the video block, and then add it back in with the same url to see if that resolves the issue.
  • Copy the video's link from the Share option by clicking the paper plane icon. Then insert the newly copied share link into your video block. Some users have had success copying the URL in the Embed Code section of the share popup, rather than the direct video share URL.
  • Get a screencap of the video frame you want, and insert it as an image in your email. Then make it a clickable image to the video.
  • Try removing the "s" from "https" to see if that's able to force the correct thumbnail through.
  • Try setting the specific video thumbnail on the Vimeo side.

1 REPLY 1
William_A
Administrator
0 Votes

Hello @Celebrating-Grace ,

 

We've seen this issue occur sporadically with different Vimeo videos, when trying to get their thumbnail info from Vimeo's API. For the sake of troubleshooting, please try some of the following troubleshooting steps:

  • Simply delete the video block, and then add it back in with the same url to see if that resolves the issue.
  • Copy the video's link from the Share option by clicking the paper plane icon. Then insert the newly copied share link into your video block. Some users have had success copying the URL in the Embed Code section of the share popup, rather than the direct video share URL.
  • Get a screencap of the video frame you want, and insert it as an image in your email. Then make it a clickable image to the video.
  • Try removing the "s" from "https" to see if that's able to force the correct thumbnail through.
  • Try setting the specific video thumbnail on the Vimeo side.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
William A
Community & Social Media Support
Updates
Just Getting Started?

We’re here to help you grow. With how-to tutorials, courses, getting-started guides, videos and step-by-step instructions to start and succeed with Constant Contact.

Start Here

73% of SMBs express doubt that their marketing strategy is effective. Does this sound familiar? Read our Small Business Now Report to learn how you can tweak your strategy to see better results.

Go read our article
Upcoming Webinars
JUN 27
Boost Your Email Results with Segmentation & Personalization
2PM - 3PM EST
JUL 10
Getting Started with the Constant Contact Community
2PM - 3PM EST